Wat zijn alle belangrijke zaken die je moet weten over het koningshuis in Engeland?

Wat zijn alle belangrijke zaken die je moet weten over het koningshuis in Engeland?

Toen ik hoorde dat Barbara Walters een special over de innerlijke werking van de koninklijke familie luchtte, was ik automatisch geïntrigeerd. Ik heb me altijd afgevraagd hoe ze werken. Ik ben immers niet opgegroeid in een monarchie. Mijn hele leven heb ik altijd al democratie gekend. Ik weet hoe het is om een president te hebben, maar zeker geen koningin.

  • Ik weet nog dat toen ik op de middelbare school door mijn overheidsleraar over monarchie werd onderwezen, dat het hele gebeuren me echt verbaasde. Als er, dacht ik, een premier is, welk doel dient de koninklijke familie dan?
  • Zijn ze gewoon een verouderde traditie? In het verleden herinnerde ik me dat koninginnen en koningen symbolen van inspiratie waren, zogenaamd afkomstig van de goden. Heeft onze nieuwe tijd niet de behoefte aan symbolen opgeroepen? Dit zijn enkele van de dingen die ik nog steeds overwoog toen ik ging zitten om naar de special te kijken.

Waarom zijn vragen over royals soms moeilijk te beantwoorden?

Ik had niet verwacht dat al deze vragen beantwoord zouden worden, want dit is een Barbara Walters Special over de “innerlijke werking” van de familie, niet een Barbara Walters special over de antwoorden op al mijn vragen. Het was de opening van de geest. Ik moet zeggen, ten eerste, hun koningin is een pittig klein vrouwtje. Daar moet je haar rekwisieten voor geven. Vanaf het moment dat ze wakker wordt tot het moment dat de schoen naar bed gaat, is ze constant in beweging (of het nu haar geest of lichaam is). Ik hoop dat ik half zoveel pit heb in mijn jaren tachtig.

Tegenwoordig wordt er in Engeland op een hele andere manier naar het koningshuis gekeken

Denk er eens over na, ze is al heel lang koningin. Onze presidenten zijn nog geen tien jaar in functie. Omdat ze al zo lang koningin is, moet ze zich aan elk decennium aanpassen. Blijkbaar heeft ze het heel goed gedaan (althans dat zegt iedereen). Ik denk dat een van de meest fascinerende facetten van de koningin haar vermogen is om mensen dag in dag uit te zien en toch geïnteresseerd en genadig naar ze toe te handelen. Daar is een grote wilskracht voor nodig. Het is alsof Engeland uit een andere tijd en plaats komt…..nou ja, zeker een andere plaats.

De prachtige diners van alle royals, wat komt er bij kijken?

Wat voor mij ook absoluut prachtig was, waren de enorme diners die ze opvoeren. Ze waren mooi, maar nogal ouderwets. Omdat ze in de koninklijke familie zijn en een diner presenteren, moeten ze natuurlijk heel formeel zijn. Het wordt van hen verwacht. Het moet zo hard werken zijn om evenementen voor ambtenaren te organiseren. Het werkt ook andersom. Als er een diner voor de koningin in het Witte Huis is gegeven, kun je zien hoeveel werk het moet kosten om een diner te kunnen houden dat voldoet aan de normen van de koningin. Vooral voor George Bush, die zich niet veel aantrekt van het aankleden.

RSS
Follow by Email