5 Creditcardtips voor slimme gebruikers

5 Creditcardtips voor slimme gebruikers

Verantwoord gebruikt, kan een creditcard een zeer nuttig financieel hulpmiddel zijn. Door consistente, tijdige betalingen te doen, kan uw kredietwaardigheid stijgen, en sommige kaarten bieden beloningen voor aankopen of zelfs een 0% rentevoet voor een korte periode op saldi die van andere creditcards zijn overgemaakt.

Maar als uw kredietuitgaven uit de hand lopen, kunnen maandelijkse betalingen en opgebouwde rente een probleem worden. Volg deze creditcardtips om veel voorkomende problemen te voorkomen:

Betaal uw saldo elke maand.

Vermijd het betalen van rente op uw creditcardaankopen door het volledige saldo elke betalingscyclus te betalen. 1 Weersta de verleiding om meer uit te geven dan u voor een bepaalde maand kunt betalen, en u zult genieten van de voordelen van het gebruik van een creditcard zonder rentekosten.

Gebruik de kaart voor behoeften, niet voor wensen.

Een creditcard moet zorgvuldig worden gebruikt. Frivole aankopen kunnen tot schulden leiden. Creditcard zakelijk of persoonlijk kunnen worden gebruikt in noodsituaties, zoals een mobiele telefoonrekening die voor uw volgende betaaldag moet worden betaald. Gebruik de creditcard als tijdelijke lening aan uzelf en betaal het bedrag zo snel mogelijk terug om rentekosten te verlagen of te vermijden.

Sla nooit een betaling over.

Betaal uw factuur elke maand, zelfs als de minimale betaling alles is wat u zich kunt veroorloven. Het missen van een betaling kan leiden tot een late vergoeding, boeterente en een negatieve impact op uw credit score.

Gebruik de creditcard als budgetteringstool.

Als u zeker weet dat u een creditcard op een verantwoorde manier kunt gebruiken en het saldo elke maand kunt betalen, probeer het dan als een budgetteringstool. Door al uw aankopen met uw creditcard te doen, kunt u precies zien hoeveel u aan het einde van de maand heeft uitgegeven. Natuurlijk moet u dit alleen doen als u weet dat u het saldo elke maand kunt betalen. Om ervoor te zorgen dat uw creditcarduitgaven niet uit de hand lopen, mag u nooit meer op uw kaart belasten dan op uw bankrekening. Misschien is ook een debitcard aanvragen een goed idee.

Gebruik een beloningskaart.

Als u voor de meeste of alle aankopen een creditcard gebruikt, is het logisch om een ​​kaart te gebruiken die beloningen biedt. U kunt niet alleen voorkomen dat u rente betaalt, maar u verdient ook beloningen zoals contant geld, airline-miles of verkooppunten.

RSS
Follow by Email