De voorraad van Tesla stijgt met recordleveringen van Model 3 en Model Y

De voorraad van Tesla stijgt met recordleveringen van Model 3 en Model Y

Ingenieur en tech-ondernemer Elon Musk van The Boring Company luistert naar de burgemeester van Chicago Rahm Emanuel tijdens een persconferentie op 14 juni 2018 in Chicago, Illinois. Musk zei dat hij een voertuig voor 16 passagiers zou kunnen maken om op een hogesnelheidsspoorwegsysteem te rijden dat reizigers van en naar het centrum van Chicago en de internationale luchthaven van O & # 39; hare in minder dan twintig minuten kan brengen, met snelheden van meer dan 100 mijl per uur.

Musk vertelt over Tesla’s bijna ‘dood’

 

 

De vraag naar elektrische auto’s is langzaam gegroeid. Maar de tsunami komt eraan

Tesla CEO Elon Musk spreekt tijdens de onthulling van het nieuwe Tesla Model Y in Hawthorne, Californiƫ op 14 maart 2019. Koers ASML aandeel is verkocht.

 

Vrijdag onthulde Tesla dat het in het eerste kwartaal geen van zijn twee duurste modellen, de Model S sedan en Model X SUV, heeft gebouwd. Maar het behaalde in dezelfde periode een recordaantal leveringen van de goedkopere Model 3 sedan en Model Y SUV.

De markten waren vrijdag gesloten, maar Tesla-aandelen opende tijdens de handelsmaandag boven de $ 700 en bereikten een hoogste punt van $ 708, voordat ze zich tegen de middag terugtrokken tot net onder $ 700, nog steeds 5% hoger dan de afsluiting van donderdag.

Tesla legde niet uit waarom het in het kwartaal geen van de duurdere modellen heeft gebouwd. Het zei dat het de productie van de nieuwe versies van hetModel S en Model X, maar in januari had CEO Elon Musk beloofd dat Tesla de leveringen van de nieuwe versie van Model S in februari zou hervatten, en de nieuwe versie van Model X kort daarna. De meeste autofabrikanten stoppen de productie van modellen die gedurende drie maanden worden bijgewerkt niet. Koers amazon aandeel bekijken kan online.

 

Sommige analisten zijn van mening dat het opschorten van de productie van Model S en X te wijten was aan het tekort aan computerchips dat autofabrikanten over de hele wereld pijn heeft gedaan en heeft geleid tot wijdverbreide sluiting van fabrieken en assemblagelijnen.

Het hoogtepunt voor Tesla-aandelen maandag was genoeg om het aandeel even uit het bearmarktgebied te halen. Tesla is meer dan 20% gedaald ten opzichte van de recordhoogte van $ 883,09, die het bereikte de dag voordat de resultaten van het vierde kwartaal onder de prognoses van Wall Street lagen.

 

Het feit dat Tesla in staat was om 180.338 van zijn goedkopere modellen te bouwen, vergeleken met 179.757 auto’s die in het vierde kwartaal werden gebouwd, was een opmerkelijke prestatie, zei Dan Ives, technisch analist voor Wedbush Securities, die zijn aanbeveling over Tesla-aandelen tijdens het weekend heeft geĆ¼pgraded.

“Naar onze mening waren de op vrijdag gepubliceerde leveringscijfers voor het eerste kwartaal een paradigma-wisselaar en toont aan dat de opgekropte vraag wereldwijd naar Tesla’s Model 3 / Y zijn volgende groeifase bereikt als onderdeel van een wereldwijde groene vloedgolf die aan de gang is”, aldus Ives. schreef. “We denken nu dat Tesla meer dan 850.000 leveringen voor het jaar zou kunnen halen met 900.000 als doel.”

Auto-analist Adam Jonas van Morgan Stanley zei dat hij nog steeds verwacht dat Tesla door het tekort aan chips een bescheiden daling van de verkopen in het tweede kwartaal zal rapporteren, ondanks het feit dat het de prognoses voor het eerste kwartaal aanzienlijk kan overtreffen. Maar hij zei dat het sterke rapport het bedrijf in goede vorm achterlaat om de consensusvoorspelling van 842.000 verkochte auto’s dit jaar te bereiken, tegen bijna 500.000 auto’s in 2020.

 

Maar sommige critici van het bedrijf zijn van mening dat het rapport daadwerkelijk laat zien dat er problemen zijn voor Tesla.

Tesla stopt tijdelijk de productie van zijn Model S en Model X

Tesla stopt tijdelijk de productie van zijn Model S en Model X

“Het enige dat van belang is voor Tesla in het eerste kwartaal van 2021, en naar onze mening, is opeenvolgende groei … omdat dit belangrijk is voor groeibedrijven”, schreef Gordon Johnson van GLJ Research.

Hij zei dat een groeiend leveringsvolume met slechts 2% kwartaal-op-kwartaal “geen goede zaak is.”

Johnson zei ook dat de winst zou kunnen worden geschaad omdat Tesla waarschijnlijk ongeveer $ 20.000 aan bedrijfswinst verdiende op elk van de duurdere Model S en Model X, en slechts $ 4.000 op elk Model 3 en Model Y.

“Dus waarom is het leveringsnummer van het eerste kwartaal 2021 positief?” Hij schreef. ‘Waarom gutst iedereen over deze cijfers?’

 

 

RSS
Follow by Email