Hoe is het door de jaren heen gegaan met allerlei koninklijke families? Lees er hier alles over!

Hoe is het door de jaren heen gegaan met allerlei koninklijke families? Lees er hier alles over!

Door de eeuwen heen is het doel van de koninklijke familie veranderd. Vandaag de dag zijn ze niet alleen een attractie voor mensen uit de hele wereld en voor mensen in Groot-Brittannië: ze worden ook verafgoden en aanbeden door duizenden mensen.

  • De koninklijke familie zijn de hedendaagse beroemdheden en dat is natuurlijk ver van hun oorspronkelijke doel verwijderd. Maar in tegenstelling tot andere beroemdheden die vaak door de media worden verheven en vervolgens ten val worden gebracht, wordt hun identiteit zelden aangetast.
  • Moderne beroemdheden zijn maar al te bekend met het feit dat ze onder de loep worden genomen en neergehaald, sommigen staan weer op en anderen niet. Een van de redenen dat dit de koninklijke familie niet overkomt, is dat ze over het algemeen worden afgeschilderd als volmaakte mensen. En uit deze perceptie ontstaat een ongelooflijke illusie.

Een diepere blik

Ik zal hier mijn eigen standpunten over deze obsessie uiteenzetten en deze mogen niet als de absolute waarheid worden beschouwd. Het is niet mijn bedoeling om de koninklijke familie te bestempelen als gepast of ongepast of als goed of slecht, maar om gewoon te kijken naar de psychologische dynamiek die er in het spel is.

Op het oppervlak

Waar men het ook over heeft, iets bestaat omdat het een doel heeft en de koninklijke familie hier niet anders is. Aan de oppervlakte zou men ze kunnen omschrijven als individuen die gewaardeerde kwaliteiten bezitten zoals; moraal, integriteit en mededogen.

  • Als gevolg hiervan is de Koninklijke Familie een rolmodel voor mensen van over de hele wereld. Hoe ze zich gedragen en hoe ze hun leven leiden is wat mensen van eer wordt gemaakt. Hun gedrag wordt uitvergroot doordat er in de media zoveel voorbeelden zijn van mensen die handelen zonder gevoel voor moraal of die zonder hogere waarden zijn.

Twee mogelijkheden

Nu, dit kan ervoor zorgen dat men deze mensen op twee manieren ziet: als rolmodellen en als een voorbeeld van hoe het leven kan worden geleefd. Of men kan ze uiteindelijk als superieur zien en uit deze superioriteit komt het gevoel van inferieur zijn.

  • En als men zich inferieur voelt aan iets, dan kan men datgene wat hen inferieur doet voelen, aanbidden of verachten.

De Koninklijke Illusie

Een van de dingen die de koninklijke familie met behulp van de media bijzonder goed in stand heeft gehouden, is de koninklijke illusie. Als onderdeel van deze illusie worden ze anders behandeld en waargenomen en worden ze bijna gezien als zijnde boven andere mensen.

Het in vraag stellen van de Onbetwiste

Maar om een illusie te laten bestaan, moet deze worden geloofd en als ze wordt geloofd, zal ze nooit in twijfel worden getrokken. Als men is opgevoed om het leven op een bepaalde manier te zien door hun verzorgers en vervolgens opgroeit om te zien dat de meerderheid van de samenleving het leven op dezelfde manier ziet; het zal onwaarschijnlijk zijn dat er ooit een andere manier van zien van het leven zal worden overwogen.

Sprookjes

Het leven bestaat uit vele illusies en onwaarheden. Als kinderen jonger zijn, worden ze vaak verteld over sprookjes. Er zijn ook tal van films die door kinderen kunnen worden bekeken over prinsessen en prinsessen.
Deze sprookjes zijn niet bedoeld om letterlijk te worden genomen en bevatten een diepere betekenis of boodschap. Ze zijn symbolisch van aard en niet letterlijk.

RSS
Follow by Email